Friday, March 23, 2007

WC-tilat kuuluvat kaikille

Tänään ryhmä sukupuolihäiriköitä otti kohteekseen sukupuolitetut WC-tilat.

WC:ssä käydessä on lähes aina tunnustettava jotain sukupuolta. WC-tiloissa on yleensä valittava kahdesta vaihtoehdosta. Liikkumisesteetön WC eli inva-wc edustaa tilaa, jossa voi käydä sukupuolittumatta. Toisaalta sukupuolineutraalit inva-wc:t tuottavat osaltaan sukupuolineutraalia vammaisuutta, mitä on pidetty ongelmallisena. Kiinnitimme siis inva-wc:n oveen lapun "Myös naisille ja miehille". Tällä tavalla toimme esiin inva-wc:iden oletettua sukupuolineutraaliutta.

WC-tila-aktiolla vaadimme WC-tiloja kaikille.

12 comments:

Lupus Celestialis said...

http://www.youtube.com/watch?v=iiaa6BTzrh8

Jotenkin minulle tuli tästä ensimmäisenä mieleen Monty Pythonin Life of Brianin se kohtaus, jossa Juudean vapautusrintaman jäsenet keskustelevat miehen oikeudesta saada synnyttää lapsia.

80-luvulla Pahkasika olisi voinut keksiä jotain tällaista, mutta Pahkis olikin aikaansa edellä. Lopulta parodian tekeminen tuli mahdottomaksi, koska todellisuus muuttuu koko ajan vain hullummaksi.

Antti said...

Tahtoisiko kirjoittaja selventää, että saanko moraalisen oikeuden käydä naistenvessoissa(sikäli kun niitä vielä on), jos julistaudun naiseksi? Entä saanko hakea erinäisiin luottamustehtäviin ja koulutusohjelmiin eri ryhmille varatuissa erinäisissä kiintiöissä, mikäli vain määrittelen itseni kys. ryhmään kuuluvaksi?

Mihin pisteeseen saakka saan itse määritellä itseni ja ympäröivän yhteiskunnan on määrittelyni hyväksyttävä? Miksi tasavertaisuutta sukupuolten välille ajavat ihmiset ylipäätään kannattavat erinäisiä kiintiöitä?

sukupuoli said...

"Tahtoisiko kirjoittaja selventää, että saanko moraalisen oikeuden käydä naistenvessoissa(sikäli kun niitä vielä on), jos julistaudun naiseksi? Entä saanko hakea erinäisiin luottamustehtäviin ja koulutusohjelmiin eri ryhmille varatuissa erinäisissä kiintiöissä, mikäli vain määrittelen itseni kys. ryhmään kuuluvaksi?"

Jos toimit noin, olet aika selvästi sukupuolihäirikkö. Tervetuloa mukaan toimintaan!

Toimiesi moraalista oikeutta tulevat varmasti määrittelemään muut tahot...

+jtm said...

Käytännön tasa-arvomeiningit voi joskus hyötyä esmes kiintiöistä, vaikka semmoset rakentaaki sukupuolta. Sukupuolta kannattaa välillä myös häiriköidä. Eri asioita.

sukupuoli said...

Aivan. Sukupuolikiintiöt voivat todellakin joskus olla hyväksi. Tasa-arvomeiningeissä on hyvä pystyä sanomaan samaan aikaan "kyllä" ja "ei". Sukupuolen häiriköintiä tarvitaan, jotta ei unohtuisi tasa-arvotoiminnan toinen puoli eli sukupuolen purkamistavoite.

Asessori said...

Hei tytöt, oikeesti, älkää tulko miesten vessoihin. Vähän yksityisyyttä, kiitos. Jos jollakulla oli harhaluulo, että miestenvessat ovat "vain miehille"-tyyppisiä suljettuja klubeja, niin se ei pidä paikkaansa. Me vain haluamme hoitaa ns. asiamme yksityisesti.
Älkää siis mielellään tulko sinne asioimaan, kuluttamaan aikaa tai meikkaamaan. Jos on niin kova hätä, että ei ehdi jonottaa naistenvessaan, niin menköön sen kerran, mutta mukavaa se ei ole. Ajattelin vain kertoa että se on vaivaannuttavaa seisoa rännillä johto kädessä kun paikalla on naisia.

Ei eri vessoilla ole mitään tekemistä "tasa-arvomeiningin kanssa". Sosiaalisen sukupuolen voi ehkä muuttaa, mutta ilman kirugiaa sille ei voi mitään että pissavehkeet nyt vain sattuvat olemaan erilaiset.

Entä miksi juuri miestenvessa on kaikille avoin, eikä naistenvessa? Ehkä siksi, että jos mies kävelee muitta mutkitta naistenvessaan, niin hän on naisia tirkistelevä pervo, varmasti sinunkin mielestäsi. Tällä valinnalla asetit jälleen toisen sukupuolen toisen edelle. (Jotkin sukupuolet ovat tasa-arvoisempia kuin toiset)

Anonymous said...

Asessorille:
Naistenvessaan tuleva mies ei ärsytä minua siksi, että se tirkistelee (se ei nääs edes voi tirkistellä, sillä naiset laskevat housunsa yksin lukkojen takana), vaan siksi, että se yleensä kuseksii mihin sattuu.

Toivotan wessarauhaa kaikille; Asessori kätelköön johtajaansa ilman naisten parveilua kusirännin siimeksessä.

yst. terv. Piereksivä Nainen

Anonymous said...

Hmph!

Ja jos kaikki vessat muutetaan unisex-vessoiksi, minun oikeuttani käydä miesten vessassa ja julkituoda sukupuoltani loukataan!

Eiköhän maailmassa olisi oikeasti tärkeämpiäkin asiota joihin tulisi puuttua, kuten esim. Euroopan muslimimiehitys josta tuorein ja hälyttävin merkki on taannoinen Saksalaistuomarin päätös jonka mukaan muslimimies saa pahoinpidellä vaimonsa koraanin varjolla. Riippumatta siitä mitä perustuslaki sanoo.. x(

Anonymous said...

Onkohan ehkä maailman vanhin latteus:

"Eiköhän maailmassa olisi oikeasti tärkeämpiäkin asiota joihin tulisi puuttua,"

Epäkohtaan puuttuminen ei kai ole toisiin epäkohtiin puuttumista
poissulkevaa. Ja yleensä ihmiset ketkä puuttuvat epäkohtiin tuppaavat puuttumaan monenlaisiin sellaisiin. Vastuullisuus kasautuu ja kumuloituu samoille ihmisille.

Karin H said...

Hmm... Kaunis ajatus mutta kiitos ei, naisena käyn mieluusti pelkästään naisten käytössä olevassa wc:ssä. Sori, pojat.

t. opiskelun ohella työskentelevä siivooja

Anonymous said...

Jos minä, mies, puen hameen päälle (kuten usein teen), niin saanko käyttää sitä vessaa, joka on merkitty hamepukuisella ihmishahmolla?

Anonymous said...

erittain mielenkiintoinen, kiitos